Firda Billag ble årets lærebedrift 2018

Firda Billag AS har hatt lærlinger i Yrkessjåfør- og Logistikkfaget siden 1998 og er medlemsbedrift i Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane. De har utdannet ca. 80 fagarbeidere i perioden og har dermed gjort en betydelig innsats inne rekruttering og utdanning på Vestlandet. De har 12 lærlinger i dag. I nominasjonen står det at Firda Billag har stor oppmerksomhet på rekruttering, de samarbeider godt med skoler og lokalt næringsliv. Lærlinger fra Firda Billag har deltatt på Yrkes NM i Yrkessjåførfaget og gått seirende ut.

I utvelgelsen av årets lærebedrift 2018 har komiteen lagt vekt på at bedriften i over 20 år har jobbet målrettet med rekruttering og opplæring av lærlinger. Bedriften har hatt lærlinger hele tiden siden de tok inn lærlinger første gang. Komiteen mener at det er positivt at de kan vise god bredde i praksis og Opplæring av lærlinger. Bedriften har hatt lærlinger i både Yrkessjåførfaget og Logistikkfaget, og de dekker person- og godstransport

Prisen ble delt ut på Transport og Logistikk 2019. Representanter fra bedriften hadde møtt opp til utdelingen som ble foretatt av styreleder i SOTIN Trond Helge Henriksen og Jofri Lunde fra NHO Transport.


Foto: Charles Galaasen, SOTIN

Juryen for årets lærebedrift 2018 har bestått av representanter fra NHO Logistikk og Transport, NHO Transport, Virke og Norges Lastebileier-Forbund

Tidligere vinnere:

  • 2014: Posten Norge AS
  • 2015: Asko Sør AS
  • 2016: Bring Transportløsninger AS/Kirkestuen Transport AS
  • 2017: Asko Nord AS
2021-06-23T06:33:26+00:0026. september 2019|
Gå til toppen