Mandag var uteområdet på Etterstad avd. Ullevål fylt opp med tunge kjøretøy og transportutstyr verdt titalls millioner. Mer enn ti lærebedrifter var representert. I tillegg møtte flere som ønsker å bli lærebedrift. Bransjen trenger åpenbart flere fagfolk!
ØIVIND AKSBERG

De siste årene har fagdagen på Vg2 Transport og logistikk Etterstad avd. Ullevål vært en viktig arena for rekruttering. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom skolen (med faglærer Yngve Andersen i spissen) og Opplæringskontoret m/medlemsbedrifter(lærebedrifter). Det er mange fra bransjen som ønsker å vise seg fram på fagdagen, i år måtte vi faktisk si nei til et par kjøretøy pga. at skoleplassen var helt full av lastebiler og busser.

Målgruppen er elever fra Oslo som går Vg1 service og samferdsel eller Vg1 TIP. Alle lærebedriftene fikk vist fram kjøretøy og transportutstyr. Syv av våre medlemsbedrifter holdt også innlegg om hva de driver med og hvorfor elevene burde velge dem som lærebedrift. Flere av bedriftene hadde med lærlinger som tidligere har gått på Etterstad avd. Ullevål. Elevene på Vg2 TRL hadde laget stander inne i transporthallen der de viste fram ulike temaer de har jobbet med på skolen. Vegdirektoratet hadde med en bilvelt-simulator, OSS hadde med lastebilsimulator og kjettinghjul.

Jobbmuligheter, yrkesstolthet og fagkompetanse i fokus – dette ble en fagdag av unikt slag!

Bedrifter som bidro på fagdagen:
HSS Transport , ASKO, Jakhelln Gruppen, Posten/Bring, Norsk Gjenvinning, DB Schenker, Unibuss, Bjørneby, Høydespesialisten, Vegdirektoratet, Viking og OSS.