Akershus fylkeskommune inviterte til høytidelig utdeling av fag- og svennebrev samt statuett for årets lærebedrift 2018. En av våre trofaste lærebedrifter gjennom 25 år, C.P. Sand Transport AS, var en av de tre beste.
ØIVIND AKSBERG

I 2018 ble det hele 2056 nye utdannede fagarbeidere, som er ny rekord sammenlignet med 2041 kandidater som besto fag- eller svenneprøve i Akershus i 2017. Med så mange lærlinger, lærekandidater og praksiskandidater som består betyr det at lærebedriftene gjør en meget god jobb med å lære bort fagene sine.

Årets lærebedrift i Akershus er nytt av året, tidligere har de delt ut pris til årets lærling.

– For å oppnå målene våre er det viktig å ha mange gode lærebedrifter i fylket vårt, og det har vi. Derfor har yrkesopplæringsnemnda bestemt at vi i år skal hedre lærebedriftene med å dele ut prisen for årets lærebedrift. Vi er så takknemlige for det gode samarbeidet vi har med både opplæringskontor og lærebedrifter. I flere fag / bransjer har vi også samarbeidet og fått på plass en læreplassgaranti. Vi jobber for at alle kvalifiserte skal få læreplass, sier fylkesvaraordføreren i Akershus fylkeskommune, Lars Salvesen.

Topp 3 av totalt 1540 lærebedrifter
Nasjonalt register for lærebedrifter har registrert 1540 godkjente bedrifter i Akershus. 19 av disse har blitt anbefalt av bransjen som verdige vinnere til den gjeve prisen. Yrkesopplæringsnemnda har gjort en nøye vurdering og de tre beste ble invitert til utdelingen. Alle tre var svært gode kandidater, så det var vanskelig å kåre en vinner. Men til slutt ble det Ringnes Supply Company AS som stakk av med seieren, foran Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og C. P. Sand Transport A/S.

– Denne prisen er for å motivere flere bedrifter til å ta imot lærlinger i Akershus. I år kunne vi egentlig ha delt ut prisen til alle de tre bedriftene, men vi måtte til slutt kåre en vinner, fortalte leder av yrkesopplæringsnemnda, Siri Baastad fra scenen.

En Sand glede
C.P. Sand Transport AS var representert på utdelingen med daglig leder Vidar Sand og Mariann Gjerdrum. De er svært fornøyd og stolt av å være blant de nominerte.

– Det å jobbe med lærlinger er lærerikt og spennende. Se dagens «ungdom» lærer seg et fysisk yrke og hvordan de vokser med oppgavene. Se hvor stolte de er den dagen de står med «lappen» i hånda og kan sette seg inn i bilen for å utføre et oppdrag helt på egen hånd. Det i seg selv er en stor inspirasjon til å fortsette med nye «ungdom». Det å komme blant de 3 beste av 19 i denne utdelingen, er en stor seier, forteller Vidar og Mariann.